2013. július 8., hétfő

Wooooooow! Music, sweet music.....

Aztatatatata! Felvették a gyereket a zenei előképzőbe!!!!! És le a kalappal a zenetanárnénik előtt: komolyan vették, hogy Ata hegedülni szeretne. Bár idén még nem lesz hangszer tanulás, de feltették őt a hagadűűű-várólistára, következő tanévre. (Apa praktikus ember, rögtön kapcsolt, hogy akkor kell majd egy hegedű is, de honnan? Szerencsére messze van még a harmadik.) Hú, ez csúcs! Bátesz rajta van az előkészítős várólistán, ha elvégezte az elsőt, mehet ő is zenét tanulni. Jaj de boldog vagyok! Peace, Flowers & Freedom!

...a történethez csak annyit mesélnék el, hogy a felvételin kérdezték, mit szeretne énekelni. Tök lazán közölte, hogy ő Elvist énekel.(legnagyobb kedvencünk) :D nagy-nagy röhögés volt, kérték a tanárnénik, hogy egy magyar népdal legyen inkább. Ata mondta, hogy ő azt most nem énekel, inkább leül. Paff. Aztán jött Báti, ő SEM akart énekelni, de korrektül letapsolta a ritmusgyakorlatokat. Újra Ati következett, énekelt valamit (nem ismertem a dalt) egész szépen, nagy-nagy átéléssel (ezt hogy tudja csinálni? egy pillanatra sem jön zavarba, csukott vagy inkább félig lehunyt szemmel "előad"), majd szólt, hogy ő igazából hegedülni szeretne. Pontosabban hegedűzni, mert ő már látott olyat és az tetszik neki,  és ő csak azt és csakis a hegedűt, punktum. Hú, nagy csönd lett, könnybe lábadt szemek, majd egy csöndes kérdés még, és el volt intézve, Attila bekerült a hegedű-tanszakra.(van még mit tanulnom, így kell érvényesülni...). Pedig azt hittem, gitározni akar majd (toljuk alá ezerrel, de nem vevő rá). Bátesz még nem választott hangszert, korai, főleg  ilyen ízléssel ......... :) jó a kislány! Ja, amíg arra vártunk, hogy énekeljenek, a tanárnéni feldobott vagy 15 féle dalt, amit ismernek a gyerekek. Kivétel nélkül mindegyikre rávágták az enyéim, hogy fogalmuk sincs ezekről. Égtem, mint Spongyabob Bikinifenék tetején délben. Hazafelé meg végigdalolták az utcán a teljes listát, amit ott kellett volna a felvételin. Na, ilyenek a gyerekek!

Végül itt egy vicces kép:




Saját termesztésű kereszt/metszet ;)
made by cukkini in water scarcity,
igazából szégyen és gyalázat, ezt nem kéne mutogatni.

+1 a szív-kollekciómba. Bátesz nem nagyon eszik kenyeret, ez véletlenül lett ilyen, nem is szereti a kenyeret:






Ezt pedig csak a kuriózum kedvéért: 


Padlizsánvirág (alias török paradicsom, ami különben egy burgonya-féle, nem pedig paradicsom-rokon, de mindegy), most látom életemben először.


2 megjegyzés:

  1. Ez oriasi jo dolog, hogy felvettek oket a zene elotagozatra! Drukkolok, hogy soha az eletbe ne szegje kedvuket a szolfezs!
    En is arrol almodozom, hogy az en gyerekeim is majd zenet szeretnenek tanulni.

    Ata meg sokra viheti az eloado tudomanyaval!

    Kepzeld, Noemi havernom kisfiat nem vettek fel, pedig o is szepen enekel. De allitolag abban az iskolaban, ahova o jelentkezett, joval elotte el kellett volna kezdeni bundazni.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez elég gáz! Itt a nyelvi tagozattal csinálták ezt, hogy amelyik szülő nem járatta szombati előkészítőbe (fizetős, és tök fölösleges) a kölkét, az nem kerülhetett be a nyelvi osztályba. Mint pl. mi :) lehet, hogy ez most csak kompenzáció....?
    Nem baj, ha érdekli a gyerkőcöt a zene, úgyis megtalálja majd a módját a Noémi, hogy járjon valahová a kisfia. Legalábbis remélem. Vagy talán jövőre, lehet, hogy még kicsi hozzá, Bátinak ezt mondták. Puszika!

    VálaszTörlés

ez az. megjegyzés-űrlap sablon. let's see how it works :)