2013. június 21., péntek

Ezt ne csináljátok utánam!

Tegnap fantasztikus voltam. Valamiért hadilábon álltam a vízzel, nem jöttem rá, miért, de szemmel láthatóan fasírtban voltunk egész nap. Elsőként a halacskánk oldalra fordulva szenvedett reggelre az akváriumában. Rutinosan átmenekítettem őt egy lavór friss vízbe. Átmenetileg jó megoldás volt, de estére megint "rossz" lett a víz, és meg kellett ismételnem a hal-mentőakciót. Arra gondoltam, hogy talán a hőség miatt túl meleg a víz, és ezért nem kap rendesen levegőt Aranka. Újabb adag hideg vízzel azért kezelhető a probléma. (Aranka egy aranyhal, a hideg vizet szereti,és nincs levegőztető az akváriumában, mert elvileg nincs rá szüksége. Teszek majd képet ide róla. Nagyon szeretem, tök cuki kis hal.)

Oldal-portré ala'hal.
Aranka gyakorolja az egy helyben bambulást.

Körben úszás és a tükörkép
orrbabökése nr.12000/mai nap.
Beszélget magával. Mint a Némóban
a kis sárga a fogorvosnál.


Ez után nekiálltam felmosni. Igen ám, de nem száradt a kő. Hiába csináltam huzatot, valahogy vizes maradt minden. Mikor ki akartam önteni a vödörből a koszos levet, valahogy meglöktem, és az egész felborult! De hogyan?!?!?!?!? Szögletes a vödör alapja, nehéz, mint a sár. Megmozdítani is alig lehet, ha tele van, és tegnap nagyon tele volt. Biztos nem éreztem mennyire erős vagyok (mert amióta fogyózom és tornázom, pezseg bennem az ERŐ), és nem is kicsit taszítottam azon a vödrön. Én vagyok Herkules, csak lányban. Illetve öreglányban :).
Na, ott álltam a domestos-os, koszos lében bokáig. Ázott minden, a bútor a fürdőben, a dobozaim (kartonpapírból, hál'istennek!), és folyt a lé a mosógép alá, a beépített szekrény helyére (legalább ott nincs beépítve, mekkora mák!), meg a zuhany háta mögé. Én, lévén allergiás, rögtön viszketőrohamot kaptam, a talpam (merthogy mezítláb műveltem mindezt) lángolt a domestos-tól. Menekülnöm kellett, ezért sietségemben spárgáztam egyet, ami az én koromban egy kicsit sem vicces. Még jó, hogy a mosógépbe akadt a lábam, és nem feküdtem bele tetőtől talpig a felmosólétengerbe.
Na, lehiggadtam, gondoltam nem árt rendet rakni. A férjem mindjárt hazaér, én meg tök ziláltan fetrengek a löttyben, hát ez felemelő látvány lehet..... Mikor kész lettem a rendrakással leültem tanulni. Szépen elrendeztem magamnak a konyhaasztalon a kellékeimet, majd amikor észrevettem, hogy a monitor mögött elbújt egy vágódeszka, nagy lendülettel előrántottam, hogy a mosogatóhoz vigyem. Háhá! Azt már nem láttam, hogy volt rajta egy hatalmas pohár, csurig töltve vízzel!!!! Repült az egész! Sajnos az én poharam  volt, én tettem oda, csak elfelejtettem. Innen már nem folytatom a mesélést. Azt hiszem, tegnapra belőlem ennyi épp elég.......
:D

2 megjegyzés:

  1. Legkozelebb menj a zene unnepere junius 21-en, ne a felmosassal bajlodj! :)
    Azert innen nezve borleszk film volt, de tudom, onnan nezve pedig bosszantonal is tobb.

    :)

    VálaszTörlés
  2. :) Hát igen! én is inkább a zene ünnepére szavazok! Puszika!!!

    VálaszTörlés

ez az. megjegyzés-űrlap sablon. let's see how it works :)